Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Argumenten moet men wegen, niet tellen

Marcus Tullius Cicero

Telefoonnummer:

043-343 80 80

info@muurmansadvocaten.nl

Strafrecht

Ongeacht het strafbare feit waar u van wordt beschuldigd, Muurmans Advocaten staat u bij in uw strafzaak. Of het nu om een grote fraudezaak gaat, een moord- of zedenzaak of om een winkeldiefstal.

Opgeroepen voor verhoor

Als u wordt verdacht van een strafbaar feit, kan het zijn dat de politie u oproept voor verhoor. Neem voordat u hier naar toegaat contact met ons op. Muurmans Advocaten zal u adviseren over het al of niet verklaren en wat de gevolgen daarvan zijn. Alles wat u zegt levert immers bewijs op.

Bewijs: het is niet mogelijk om een verklaring in te trekken. De rechter is vrij in de selectie van de bewijsmiddelen.

Aangehouden

Als u bent aangehouden door de politie (al dan niet op heterdaad) zult u worden verhoord. Voorafgaand aan dat verhoor heeft u het recht om een advocaat te spreken. Dit is gratis. Omdat iedere verklaring die u aflegt tegen u gebruikt kan worden, is het van belang dat u ons inschakelt. Muurmans Advocaten zal u wijzen op uw zwijgrecht en met u de vraag beantwoorden of het verstandig is om hier gebruik van te maken.

Dagvaarding

Als u bent gedagvaard door het Openbaar Ministerie, is het van belang dat u zo spoedig mogelijk contact met ons zoekt. Muurmans Advocaten zal uw dossier opvragen en aan de hand van deze stukken uw verdediging voorbereiden.

Hoger beroep en cassatie

Indien u het niet eens bent met de uitspraak van een rechter, kan Muurmans Advocaten hiertegen bezwaar maken. Wij staan u bij in hoger beroep én in cassatie. Binnen ons kantoor hebben wij de kennis en expertise om uw zaak tot op het bot te fileren en om uw kansen in te schatten. Als het moet procederen wij voor u tot aan de hoogste rechter toe.

 

Meer informatie over strafrecht

Ga voor meer informatie over strafrecht naar ons contactformulier of bel direct naar 043-343 80 80.